maanantai 14. marraskuuta 2011

Tutustuminen päiväkotiin ja keskustaan

Tänään aamulla minulla oli tapaaminen yhteyshenkilöni kanssa Leeds City Collegella. Olin hämmentynyt, kun en päässytkään vastaanottoa pidemmälle, koululla oli nimittäin turvaportit (samanlaiset kuin juna-asemilla), joista pääsee ainoastaan kulkukortilla läpi. 
Sopimuspapereita ei allekirjoitettu koululla - vaan Starbucksissa! Se oli mukavaa, sillä luulin tapaamisen olevan hyvinkin virallinen :) Sen jälkeen yhteyshenkilöni kierrätti minua ympäri keskustaa ja kertoi paikoista, joissa kannattaa käydä ja mitkä ostoskeskukset ovat parhaimpia opiskelijan budjetille.

Pääsin myös päiväkodille tutustumaan ohjaajaani ja päiväkodin tiloihin. Ohjaajani on parikymppinen lastenhoitaja ja päiväkoti toimii omakotitalon tyyppisessä rakennuksessa ala- ja yläkerrassa. Lapset olivat iältään 1 - 3 vuotiaita. Minulle kerrottiin heti, että minulla ei ole oikeutta vaihtaa lapsille vaippoja ja että päiväkodilta tulee muistaa kirjautua sisään ja ulos joka päivä. Päivittäinen työaikani on 9-17 maanantaista perjantaihin. Ruokatauko ei sisälly työaikaan ja jos poistun ruokatunnin aikana, minun tuleee kirjautua ulos. En tiedä vielä tarkkaan miten tämä tapahtuu, mutta huomenna selviää lisää kun aloitan työssäoppimiseni päiväkodilla.

Englannissa päiväkodissa on huomattavasti tiukemmat turvallisuusmääräykset kuin Suomessa. Opiskelijalla on paljon vähemmän oikeuksia ja esim. lasten nostaminen tai halaaminen lupaa kysymättä on kiellettyä. Lapset eivät myöskään saa kiipeillä puissa tai tehdä mitään vaarallista. Isäntäperheeni valaisi turvallisuusmääräysten tiukkuutta kertomalla, että se on sekä työntekijöiden että lasten parhaaksi. Englannissa on ollut lasten hyväksikäyttötapauksia päiväkodissa. Tuntui kamalalta kuulla siitä, ja ymmärrän nyt paremmin miksi säännöt ovat niin tarkat täällä.

Lähdin iltapäivällä käymään itsekseni keskustassa, joka on n. 7 km päässä asuinpaikastani. Sain onneksi hyvät kirjalliset ohjeet, millä busseilla ja miltä pysäkiltä pääsen takaisin. Bussi keskustaan maksoi 2,50 puntaa eli melkein 3€. Bussilla matkustaminen on siis lähes saman hintaista kuin Suomessakin.


Yksi hienoimmista näyteikkunoista.

Kävelykatu

Victoria Quarter, ostoskeskus (ei opiskelijabudjetille)

Discopalloista tehty joulukuusi



















Yläpuolella kuvia Leedsin jouluvaloista, Leeds Lights, jotka sytytettiin 10.11. Valoja on lyhtypylväissä ympäri keskustaa ja joka vuosi joku kuuluisa henkilö saa sytyttää valot. Tänä vuonna valot sytytti viime vuoden X-Factor- voittaja Matt Cardle.

2 kommenttia:

  1. aaaaaa, kivoja kuvia :) melko erilaiselta kyllä vaikuttaa tuo opiskelijan rooli siellä, kuin suomessa. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) juuh kyllä se vähän eroaa, mutta ei onneksi kuitenkaan niin paljon kuin ajattelin :)

    VastaaPoista