lauantai 12. marraskuuta 2011

Lähtötunnelmia

Huomenna koittaa viimein lähtöpäivä :) Sain kuukausi sitten tietää, että minut valittiin opiskelijavaihtoon Leedsiin. Pahin jännitys on tällä hetkellä hiipunut, mutta uskon sen palaavan jälleen huomenna. Lentoni Helsinki-Manchester lähtee 16.00 ja kestää 3 tuntia. Manchesterin lentokentältä jatkuu matka Leedsiin (junalla n. 1h 20min) ja sieltä taksilla isäntäperheeseen. Tämä on myös ensimmäinen kerta kun olen yksin ulkomailla.

Huomasin eri blogeja ja sivuja selaillessani, että ammattikoulututkintoon liittyvästä vaihdosta on melko vähän kokemuksia/blogeja. Vielä en ole löytänyt ainoatakaan ammattikoululaisen kirjoittamaa blogia. Vinkatkaa jos tiedätte, erityisesti lähihoitajaopiskelijoiden kokemukset ovat tervetulleita :)

Toivon, että blogini innostaisi myös muita ammattikoululaisia hakemaan rohkeasti vaihtoon. Itse olen todella iloinen, että pääsen Englantiin ja toivon saavani paljon uusia kokemuksia. Englantilaisessa päiväkodissa monet asiat tehdään eri tavalla ja on jännittävää päästä näkemään uusia tapoja työskennellä lasten kanssa.

Matkalle valmistautumiseni sisälsi englannin kielen opiskelua (sain erittäin hyvän opetuskansion koululta), tiedon etsimistä Leedsistä sekä valokuvien ja videoiden kuvaamista työssäoppimispaikallani päiväkodissa.
















Tärkeimpiä tavaroita matkalle: Taskusanakirja, Valokuva-albumi (kuvia suomalaisesta päiväkodista), kalenteri sekä muistiinpanovälineet.















Tuliaiset isäntäperheelle sekä päiväkodin henkilökunnalle.















Suomalaisten lasten kirje englantilaisille. Teimme yhdessä lasten kanssa englantilaisille lapsille kortin sekä kuvakirjan, jossa lapset kertovat mm. harrastuksistaan ja mitä he tekevät päiväkodissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti