sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Perillä Leedsissä!

Huh, olipa matka. Nyt voin huokaista ja olla ylpeä, että olen selvinnyt tänne asti :)
Manchesteriin saapumisen jälkeen vuorossa oli ensimmäinen haaste: juna-aseman löytäminen. Se olikin onneksi helppoa, "The Station" -kylttejä seuraten ja sinistä tunnelia pitkin. Juna-asemalla kohtasin pienoisen järkytyksen; junan lähtöön oli enää 7 minuuttia aikaa ja matka sisälsi yhden vaihdon. Muutoin olisi pitänyt odottaa seuraavaa junaa yli tunti. Liverpooliin menevä juna oli vanha eikä missään näkynyt mikä on seuraava pysäkki. Onneksi ystävällisen näköinen keski-ikäinen nainen lupasi kertoa milloin minun pitää nousta junasta. Manchester Piccadillyn asemalla oli vaihto Hullin junaan, joka oli aivan uusi ja täynnä ihmisiä.
"Sorry"- pyynnöt tulivat tällä matkalla tutuiksi kun milloin tallattiin jonkun varpaille tai tönäistiin kyynärpäällä :D

Pumpulipilviä

Manchesterin lentokentän ja rautatie/bussiaseman välinen tunneli


















Pelottavia junia :D

Manchester Piccadilly station

















Auto-, lento-, ja junamatkojen jälkeen oli ihana päästä viimein Leedsin rautatieasemalle. Taksijono oli helppo löytää ja taksimatka oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Taksikuski kyseli koko matkan Suomesta ja siitä pidänkö Leedsistä, olin varmaan melkoisen tyly kun sanoin, että on vähän vaikea sanoa 10 minuutin perusteella :D Lisänä kuski ajoi 20km/h ylinopeutta taajama-alueilla joten sai sitä vähän pelätäkin..

Onneksi junista ja taksista selvittiin, isäntäperhe on todella mukava. Täällä asuu samaan aikaan kanssani kaksi opiskelijapoikaa, virolainen ja arabialainen. Myös perheen lapsenlapsi (16v poika) oli syömässä illallista kanssamme. Oli todella mielenkiintoista puhua yhdessä eri maiden kulttuureista ja kaikesta opiskeluun liittyvästä.

Huomenna suuntana Leeds City College :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti