keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Ruokailu

Päiväkoti- ja kouluruoka on yksi niistä asioista, jotka eroavat suomalaisesta ruuasta. Kouluissa ollaan koko ajan menossa parempaan suuntaan, ehkä joku näkikin Jamie Oliverin kouluruokaa -ohjelman, jossa Jamie kiersi Britannian kouluruokaloita ja paljasti miten epäterveellisesti kouluissa syödään. Aiemmin kouluissa syötiin runsaasti valmisruokia ja mm. ranskalaisia. Jamie Oliverin kampanjan hyvistä tuloksista on saatavilla myös tutkimus, jossa todettiin, että tuoreempi kouluruoka parantaa oppimistuloksia. Linkki tässä.
Isäntäperheeni lapsenlapsi Jonathan kiroaa Jamie Oliverin hyvät opit - nyt kouluista ei saa enää niin hyvää ja epäterveellistä ruokaa. Hän ei mm. sen takia syö ilmaista kouluruokaa, koska se on nykyään niin pahaa.
Päiväkodissa ruuassa olen kiinnittänyt huomiota siihen, että salaattia ei tarjota ollenkaan. Lounas on usein pastaa ja purkkivihanneksia, mutta mitään tuoretta ei lounaalla tarjota. Jälkiruuaksi on monta kertaa viikossa suklaakakkua ja vaniljakastiketta. Myös päivällinen on lähes poikkeuksetta purkkikeittoa (olen päässyt itsekin "valmistamaan" päivällistä lapsille) 
Myös pakastepizzaa on tarjottu 1-4 vuotiaille jo useamman kerran päivälliseksi. Onneksi sentään aamulla, välipalaksi sekä päivällisen jälkeen lapsille annetaan appelsiinia, päärynää ja omenaa. Olisi kuitenkin enemmän kuin toivottavaa, että jossain vaiheessa tulisi muutosta myös päiväkodin ruokaan.

2 kommenttia: