tiistai 22. marraskuuta 2011

Alkuviikon- ja viikonlopun kuulumisia

Yksi viikko takana jo, aika on mennyt todella nopeasti! Olo on alkanut tuntua jo melko kotoisalta, voisin viipyä pidempäänkin. 
Maanantain olin "omassa" ryhmässäni 1-2-vuotiaiden kanssa. Olen oppinut muutamia englannin kielisiä lauluja, joita laulan lapsille. Huomasin myös arkikieleni parantuneen huomattavasti. 
Tänään minulle ilmoitettiin aamulla, että menen täksi päiväksi Little and Big learners -ryhmään eli 2,5 - 4-vuotiaiden ryhmään. Syinä olivat se, että muut ryhmät olivat kuulleet minun olevan aktiivinen opiskelija ja he halusivat minut ryhmäänsä avuksi yhden työntekijän puuttumisen takia. Olin tästä todella otettu, vaikka periaatteessa opiskelijaa ei kuuluisi kohdella "apulaisena" tai työntekijänä. On myös oman oppimisen kannalta hyvä nähdä muitakin ryhmiä ja miten täällä toimitaan eri ikäisten kanssa. Sain päättää haluanko olla koko viikon isojen ryhmässä, vai siirrynkö jo iltapäivällä takaisin omaan ryhmääni. Päätin olla ainakin huomisen uudessa ryhmässä, ja katsoa mitä teen sitten. Pääsen myös tutustumaan yhdeksi päiväksi baby-ryhmään, jossa on ainoastaan alle vuoden ikäisiä lapsia.

Isojen ryhmässä aamu alkoi aamupalalla ja sen jälkeen aamupiirillä. Aamupiirissä luettiin jouluaiheista kirjaa ja harjoiteltiin joululaujuja päiväkodin joulukonserttia varten. Tänään luovutin suomalaisten lasten kirjeen englantilaislapsille. Lapset olivat innoissaan ja kuuntelivat keskittyneesti kun kerroin, mitä lasten tekemät piirrustukset esittävät. Sen jälkeen valmisteltiin eri "työpisteet" lapsille: muovailupöytä, maalauspöytä, hiekkaleikki sekä liimauspöytä. Lapset jaettiin eri pisteisiin heidän toiveidensa mukaisesti ja ne, jotka eivät mahtuneet pisteille, saivat valita vapaasti mitä leikkivät. Isojen ryhmässä on mm. rakentelunurkkaus, kotileikkihuone, musiikkinurkkaus (erilaisia soittimia, joita saa vapaasti soittaa) sekä pelejä.
Tänään lapset saivat myös akvaarioonsa kaksi kalaa! Lapset antoivat kaloille nimiksi Nemo ja Flafia. Myös pienten ryhmässä on oma kala, nimeltään Simon.

Viikonloppu sujui hyvin, mutta varoitan: Älkää menkö lauantaina shoppailemaan Leedsin keskustaan! Keskusta oli aivan täynnä väkeä eikä ostosten tekemisestä tullut mitään. Sunnuntaina lähdin samassa perheessä asuvien opiskelijapoikien kanssa kaupungille kahville ja sain suostuteltua pojat lyhyeen ostosreissuun. Sunnuntai oli huomattavasti rauhallisempi päivä.

Väkijoukko lauantai-iltapäivällä + coca-colarekka kävelykadulla


Sunnuntaikahvittelu (ja muutama sokeripussi)

8.45am, työmatkalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti